INSPECCIÓ DE TREBALL VIGILARÁ QUE ES COMPLEIXIN LES MESURES SANITÀRIES
INSPECCIÓ DE TREBALL VIGILARÁ QUE ES COMPLEIXIN LES MESURES SANITÀRIES

MULTARAN FINS A 40.985 EUROS

 

El govern a habilitat de manera extraordinària a la inspecció de treball i Seguretat Social a través de les comunitats autònomes per vigilar que les empreses compleixin amb les mesures sanitàries de prevenció del covid-19 en els centres de treball, i a conseqüència de l’incompliment de la norma se’ls imposarà una sanció greu.

Aquesta “habilitat extraordinària” i temporal està recollida en el nou decret llei de mesures econòmiques urgents aprovades aquest dimarts en el Consell de Ministres.

En concret, la inspecció supervisarà que les empreses proporcionin aigua i sabons o gels hidroalcohòlics, que adoptin les condicions de feina amb organització de torns i garantissin la distancia interprofessional de metre i mig.

En el cas d’incompliment greu per part del empleat “constituirà infracció greu” i la quantia per aquestes infraccions, és de 2.046€ fins un màxim de 40.985€.

 

ELS INSPECTOR DEMANEN REFORÇ I ADVERTEIXEN DEL CONFLICTE DE COMPETÈNCIES

 

Fins ara, la inspecció de treball es limitava a advertir a les empreses i donar part a les autoritats sanitàries que mantenien la resta de competències, també la de sancionar, segons diu a EFE la presidenta del sindicat de Inspector de Treball i Seguretat Social, que adverteix de la falta de recursos de la Inspecció per poder assumir noves competències d’aquest tipus.

Fecha publicación: 7/14/2020

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí.