Blog

1/17/2022

¿Aún no sabes como rellenar el MODELO 145 - RETENCIÓN IRPF?

1/13/2022

Sol·licitud de subvenció per a la contractació Laboral de persones de 30 i més anys

Inici de les accions

Les persones o entitats sol·licitants disposaran d'un termini de presentació de sol·licituds dins un màxim de 2 mesos des de la data d'inici del contracte de treball, durant el període del 10 de gener de 2022 al 31 de maig de 2022.

Si teniu algun dubte ens truqueu i ho comentem.

1/10/2022

PRINCIPALES NOVEDADES EN MATERIA DE CONTRATOS DE TRABAJO

12/10/2021

Canvi base cotització o quota d'autònoms

12/3/2021

Recordatori entre altres les mesures publicades a la Llei de Prevenció contra el Frau

11/25/2021

Todo sobre la fiscalidad de las cestas y cenas de navidad

11/3/2021

Ingrés del 2n termini de la declaració anual de l’IRPF. El 5 de novembre.

10/27/2021

ENTRA EN VIGOR LA NOVA LLEI ANTIFRAU: COM AFECTA ALS TEUS PROGRAMES?

A partir de l’octubre del 2021, els productors, els comercialitzadors i els usuaris estan obligats a utilitzar programari comptable, de facturació i de gestió que no permeti alteracions i ocultació de dades. Aquests programes a més hauran de comptar amb un certificat que així ho acrediti atorgat pel Ministeri d’hisenda. En cas que el programa utilitzat no disposi de certificat acreditat per hisenda la multa podria ser de 50.000 euros.

Aquesta llei va ser aprovada el dia 11 de Juliol de 2021, però està en vigor a partir de l’11 d’octubre del 2021.

 

OBLIGACIONS SI ETS AUTÒNOMS O TENS UN NEGOCI

Si ets autònom i està usant un programa de comptabilitat, tingui especial cura amb la recent prohibició dels softwares de doble ús. Portar la comptabilitat de manera correcta i  ajustada a la realitat és una responsabilitat bàsica en tot negoci. No obstant això, hi ha qui recorre al programari de doble ús per poder manipular els números amb la finalitat de pagar menys impostos. Aquesta mesura contra el frau fiscal prohibeix el programari comptable de doble ús que permetia manipular la comptabilitat de les empreses i autònoms.

A partir d’ara els usuaris estaran obligats a utilitzar programari comptable, de facturació i de gestió que no permeti aquestes alteracions i a més hauran de comptar amb un certificat que així ho acrediti atorgat per MINISTERI D’HISENDA. El focus no sols serà en la legalitat dels registres comptables i de les factures emeses com era i és habitual sinó que també en el programa que utilitzen per gestionar aquests registres.  La normal no especifica els requisits tècnics que han de complir els programes informàtics. Però si que indica i introdueix més seguretat.

SANCIONS

Qualsevol autònom que no compleixi i que no actualitzi els seus programes informàtics d’acord amb la nova certificació aprovada pel Govern serà sancionat. Queda prohibit l’ús de programes de comptabilitat de doble ús. L’incompliment d’aquesta obligació constituirà una infracció greu, incorreran en multes de fins a 50.000 euros.

QUINS PROGRAMES HEM D’UTILITZAR?  

La normal no especifica els requisits tècnics que han de complir els programes informàtics. Es preveu l’aprovació dels requeriment específics per tal de disposar de programari certificat que haurà de garantir la veracitat, transparència i traçabilitat dels moviments i processos, i així evitar qualsevol frau que falsegi la comptabilitat de les empreses. Però si que indica i introdueix més seguretat. Però no poden ser programes de doble ús, aquest tipus de programes permeten portar una doble comptabilitat. Els més desenvolupats admeten fins i tot la possibilitat d’emetre tiquets amb l’import íntegre d’una compra, però sense que quedi reflectida en la comptabilitat oficial. 

 

COM ET PODEM AJUDAR?

Des de l’assessoria et recomanem que et posis en contacte amb el teu proveïdor del programa i que mireu si està actualitzat a la normativa actual i sol·liciteu si te el certificat del govern. Sobretot que disposar de programes actualitzats i que et garanteixin i et facilitin el compliment d ela nova normativa.

Si ho necessites t’ajudem a escollir les eines més adequades a la teva empresa i t’acompanyarem si cal en la migració als nous sistemes per fer-ho el més fàcil possible.

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí.